Nevolte levici

23. 5. 2010 15:04
Rubrika: Ostatní | Štítky: tema:politika-volby

Z informačního oběžníku občanského sdružení Hnutí Pro život ČR:


 

Nevolte levici

Určitě nedávejte při nastávajících volbách do Poslanecké sněmovny hlas ČSSD. Ano, jsou mezi nimi i slušní lidé. Zachovají možná důchody a bezplatnou zdravotní péči, ale protože současný systém není nikdo schopen ufinancovat, zavedou eutanazii - ta je konec konců nejlevnější formou zdravotní péče a přináší nejvíce úspor v důchodovém systému. Pro eutanazii jsou i Věci veřejné s nevinně se usmívajícím Radkem Johnem. Zelení mají zase pocit, že homosexuálům se u nás vede špatně a chtějí pro ně adopce dětí. Na třetím místě pražské kandidátky je přední homosexuální aktivista Jiří Hromada. Jejich ministr Ondřej Liška inicioval sexuální výchovu, která byla před několika týdny v tichosti spuštěna a která podle těch nejhorších zahraničních vzorů vede děti k promiskuitě, antikoncepci a potratům.

Jsou věci důležité, jako je výše důchodu, dotace nájmů, poplatky ve zdravotnictví. Jsou ale věci neporovnatelně důležitější: zabíjení dětí před narozením, zabíjení nemocných, kažení dětí školními perverzními programy, atd. Opravdu věříte, že někdo, kdo popírá, že vražda nevinného není zlem, to s vámi myslí dobře? Vzpomeňte si, jak nekompromisně agresivně jedná levice ve Španělsku při útocích proti rodině i životu.

Volte pravici, přestože dobrá strana neexistuje

U nás neexistuje žádná strana, která by aktivně hájila přirozené hodnoty a kterou bychom mohli doporučit. Například ODS, TOP 09 i KDU-ČSL hlasovali ve vládě pro rozšíření potratů (kvůli EU). Přesto ale volte pravicové strany, protože ty alespoň nebudou aktivně prosazovat zla. Katoličtí politici všech stran rezignovali na vedení společnosti.

Lze ale volit i malé strany a daný hlas není zahozený. Je to sice neuvěřitelné, ale bohužel ani jedna z 25 možných politických stran nemá program, který by bylo možné s čistým svědomím doporučit. To ale neznamená, že by bylo třeba rezignovat. Právě naopak! Zvláště katolíci by si měli být vědomi, že zodpovědnost za druhé (obecné dobro) nelze zúžit na jeden hlas za čtyři roky, ale lze do politiky aktivně vstoupit a i třeba stranu, která by aktivně hájila přirozeně hodnoty, pomoci založit.

Radim Ucháč,

prezident HPŽ ČR

http://www.prolife.cz/


Strany, které nejméně společnosti uškodí

KDU-ČSL si jako podmínku pro vstup do vládní koalice klade zachování současného stavu zákonné úpravy potratů, registrovaného partnerství či eutanazie. Slibují umožnit ženám v nouzi donosit dítě. Další body viz. poznámka**. Hodnotová témata však prezentuje jako iracionálně náboženská a tím škodí. V minulém období hlasovali její ministři pro liberalizaci potratů (poslanci se postavili proti). Lídr v Praze Jana Hybášková se netají podporou homosexuálů a potratů.

ODS je hodnotově lhostejná. V minulém období navrhovala kvůli EU liberalizaci potratů. Pustila antidiskriminační legista-tivu.

TOP 09 je hodnotově lhostejná. V minulém období neudělala nic a její ministři hlasovali pro liberalizaci potratů (poslanci se postavili proti). Je jednou z mála stran, která nenabízí laciné sliby.

Z malých stran lze volit např: Konzervativní stranu, Korunu českou, některé kandidáty Svobodných.

 

Strany, které ale opravdu škodí - pozor, nevolte

ČSSD se v programu otevřeně hlásí k historické tradici podpory potratů, podporuje legalizaci eutanazie, klade důraz na co nejranější státní převýchovu dětí - povinné školky a rozšíření jeslí, ideologii rovnosti, k legalizaci prostituce se nevyjadřuje, podporovala ji ale v roce 2005, podporuje adopce dětí homosexuály. V roce 2006 přehlasovala prezidentské veto a zavedla homosexuální sňatky.

Věci veřejné slibují zavést eutanazii, legalizovat prostituci, podporují potraty.

Strana zelených podporuje adopce dětí homosexuály, odstranění homodiskriminace na školách, extrémní feminismus, potraty a antikoncepci a předem odmítá jakékoli jednání o omezení těchto zel.

(citace viz http://zakony.prolife.cz)

 

**) Nadějí je i slib Cyrila Svobody v příštím volebním období: „bránit legalizaci eutanazie, [...] podporovat hospicovou péči [...] Ohledně umělých potratů se KDU-ČSL bude snažit o [...] zavedení vyjádření otce, zavedení informovaného souhlasu ženy a čestného prohlášení o navštívení poradny". Text dopisu je pouze na http://prolife.cz. Přestože Hnutí Pro život ČR opakovaně žádalo KDU-ČSL o zveřejnění tohoto příslibu ještě před volbami, nestalo se tak s odůvodněním, že není žádoucí otevírat vnitrostranickou diskusi na tato témata před volbami.


Tolik informační leták Hnutí Pro život ČR.


 

Pro katolíky, kteří neví, co je rozhodující:

http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/documents/rc_con_cfaith_doc_19741118_declaration-abortion_en.html

Deklarace Kongregace pro nauku víry k potratům z roku 1974:

„26. But this does not mean that one can remain indifferent to these sorrows and miseries. Every man and woman with feeling, and certainly every Christian, must be ready to do what he can to remedy them. This is the law of charity, of which the first preoccupation must always be the establishment of justice. One can never approve of abortion; but it is above all necessary to combat its causes. This includes political action, which will be in particular the task of the law."

„26. Ale to neznamená, že člověk může k těmto soužením a trápením zůstat netečný. Každý muž a žena dobré vůle a tím spíše každý křesťan musí být připraven udělat vše, co je v jeho silách, aby jim zabránil. To je zákon lásky, jehož hlavní starostí musí být nastolení spravedlnosti. Člověk nikdy nemůže souhlasit s potraty; ale je nade vše nezbytné potírat jejich příčiny. K tomu taky patří politický postup, což bude především úkolem práva."

 

http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/documents/rc_con_cfaith_doc_19870222_respect-for-human-life_en.html

http://web.katolik.cz/feeling/library/donum%20vitae.pdf

http://www.kebrle.cz/katdocs/DonumVitae.htm

DONUM VITAE; Instrukce Kongregace pro nauku víry z 22.2.1987 „O respektování rodícího se lidského života a o důstojnosti plození":

„Všichni lidé dobré vůle se musí zasazovat, hlavně ve svém zaměstnání a při výkonu svých občanských práv, o reformu mravně nepřijatelných občanských zákonů a o nápravu mravně závadných metod a procesů.

Je povinností veřejné moci postupovat tak, aby občanský zákon byl usměrňován základními předpisy morálního zákona, pokud jde o lidská práva, lidský život a rodinu. Politikové by svými výzvami k veřejnému mínění měli usilovat o to, aby v těchto základních bodech získali co nejširší sou-hlas ve společnosti a upevnili ho tam, kde by hrozilo nebezpečí jeho oslabení.

Kongregace pro nauku víry plní tímto dokumentem svůj úkol utvrzovat a bránit církevní učení v tak závažné záležitosti. Obrací se proto s novou důtklivou výzvou na všechny, kdo díky svému postavení a práci mohou působit kladným vlivem, aby v rodině a ve společnosti bylo zajištěno nutné respektování života a lásky. Platí to těm, kdo mají zodpovědnost za utváření svědomí a veřejného mínění, vědcům, lékařům, duchovním, právníkům a politikům. Dokument si přeje a doufá, že všichni pochopí, jak neslučitelné je uznávat důstojnost lidské osobnosti a pohrdat životem a láskou, stejně tak jako věřit v živého Boha a přitom si činit nároky na svévolné rozhodování o vzniku a dalším osudu lidské bytosti."

"Jako důsledek respektu ochrany, jež má být zaručena dosud nenarozenému dítěti již od chvíle jeho početí, by měl zákon stanovit příslušné trestní opatření pro každé vědomé porušení jeho práv. Zákon nemá trpět, naopak má VÝSLOVNĚ ZAKÁZAT, aby se s lidskými bytostmi, třeba jen v zárodečném stavu, jednalo jako s pokusnými předměty, aby byly mrzačeny či přímo zničeny pod záminkou, že jsou nadpočetné nebo neschopné normálního vývoje."

 

http://www.vatican.va/holy_father/john_paul_ii/encyclicals/documents/hf_jp-ii_enc_25031995_evangelium-vitae_en.html

http://www.kebrle.cz/katdocs/EvangeliumVitae.htm

EVANGELIUM VITAE; Encyklika Jana Pavla II. O ŽIVOTĚ, KTERÝ JE NEDOTKNUTELNÉ DOBRO z 25. března 1995:

"73. Potrat a eutanázie jsou tedy zločiny, které žádný lidský zákon nemůže ospravedlnit. Takové zákony nejen že nezavazují ve svědomí, ale naopak JE ZDE ZÁVAŽNÁ A JASNÁ POVINNOST POSTAVIT SE PROTI NIM ODPOREM VE SVĚDOMÍ."

 

Pro katolíky, kteří by chtěli volit socialisty nebo komunisty:

http://www.vatican.va/holy_father/pius_xi/encyclicals/documents/hf_p-xi_enc_19310515_quadragesimo-anno_en.html

http://www.kebrle.cz/katdocs/soc_enc/QuadragesimoAnno.htm

Encyklika Pia XI. QUADRAGESIMO ANNO z roku 1931:

„120. If Socialism, like all errors, contains some truth (which, moreover, the Supreme Pontiffs have never denied), it is based nevertheless on a theory of human society peculiar to itself and irreconcilable with true Christianity. Religious socialism, Christian socialism, are contradictory terms; no one can be at the same time a good Catholic and a true socialist."

„120. I když socialismus - jako všechny mylné nauky - v sobě obsahuje něco pravdy (a to papežové nikdy nepopírali), je přece vybudován na chápání lidské společnosti, které je úplně odlišné od pravého křesťanství. Výrazy "socialismus náboženský", "socialismus křesťanský" jsou vnitřně rozporné: nelze být zároveň řádným katolíkem a opravdovým socialistou."

(„120. I když socialismus - jako všechny mylné nauky - v sobě obsahuje něco pravdy (a to papežové nikdy nepopírali), je nicméně založen na teorii lidské společnosti závislé a odpovědné pouze sobě samé, což je neslučitelné s pravým křesťanstvím. Výrazy "socialismus náboženský", "socialismus křesťanský" jsou vnitřně rozporné: nelze být zároveň řádným katolíkem a opravdovým socialistou.")

 

http://www.vatican.va/holy_father/pius_xi/encyclicals/documents/hf_p-xi_enc_19031937_divini-redemptoris_en.html

http://www.kebrle.cz/katdocs/DiviniRedemptoris.htm

Divini Redemptoris, Encyklika Pia XI. odsuzující komunismus z 19. března 1937:

„Pius IX. již v r. 1846 rozhodně zavrhl bludy komunistů, což hned nato potvrdil v Syllabu (t.j. v "Soupisu nejzávažnějších bludů naší doby" vydaném spolu s okružním listem - dále "okr. l." Quanta cura). Okr. l. Qui pluribus (1846) říká zcela jasně: "...Kdyby se jednou připustily takové zhoubné, přirozenému právu naprosto odporující názory komunismu, úplně by to rozvrátilo práva všech lidí, dané poměry, vlastnictví i celou společnost." Později Lev XIII. přesně a zřetelně popsal tyto bludy v okr. l. Quod apostolici muneris (1878) takto: "... zhoubný mor, pronikající do nejvnitřnějšího ústrojí společnosti, přivádí společnost do nejhorší záhuby."

8. Názory, které komunisté hlásají, a to usilovněji než kdy dříve takové názory se hlásaly, předstírají, že přinášejí chudým lidem ulehčení. Nesprávný pojem spravedlnosti, rovnostářství a bratrské sounáležitosti pracujících prostupuje svým překrouceným, nepravdivým smyslem všechno, co komunisté tvrdí a o co usilují, takže davy svedené svými klamnými sliby vznětlivě rozvášní tak, jako by je napadli tou nejprudší nákazou. A to se jim opravdu daří tím snáze v této době, kdy nerovnoměrně rozdělený majetek způsobuje neobvyklou nouzi, a to nejen několika málo lidem.

19. Zatím však smutně sleduji výsledky úsilí šířit tyto názory. Kdekoliv totiž komunisté nabyli moci a mohli vládnout, tam, jak otevřeně sami to tvrdí, se snažili jakýmkoliv způsobem úplně zničit základy křesťanského náboženství a způsobu života a v myslích lidí, především mládeže, zcela potlačit vzpomínku na ně. Biskupy a kněze vyháněli ze země, odsuzovali je k práci v dolech, prostřelovali je žhavými střelami nebo nelidským způsobem je zabíjeli. Prosté věřící vyslýchali, když bránili svatyně, trýznili je, pronásledovali, vláčeli je k soudu a do vězení.

57. Mám za to, že je nutné opět upozornit na to, co jsem již dost zdůraznil ve své promluvě 12. května loňského roku. Komunismus již zpočátku se ukázal tak, jaký skutečně byl, v celé své zločinnosti. Když však časem zjistil, že lidi odpuzuje, změnil způsob svého boje a snažil se přilákat mnoho lidí a oklamat je jinak, a to tak, že za názory, které samy o sobě jsou dobré a přitažlivé, skrýval to, oč mu vlastně šlo.

58. Je třeba usilovně dbát o to, aby věřící byli ostražití vůči nástrahám. Jelikož komunismus je zevnitř zvrácený, opravdu mu nemůže pomáhat nikdo, kdo má v úmyslu uchránit před zkázou křesťanský a slušný způsob života. Kdyby však někdo tak pobloudil, že by mu pomáhal uchytit se v jeho zemi, pak on první by byl potrestán za svůj omyl. A čím starobylejší a proslulejší vzdělaností, zajisté že křesťanstvím vytvořenou, vyznamenává se stát, kam komunismus proniká, tím zhoubněji se tam rozlítí zloba bezbožníků."

 

Dekret Svatého oficia z roku 1949 proti komunismu (Pius XII.). ACTA APOSTOLICAE SEDIS, str. 334: http://www.vatican.va/archive/aas/documents/AAS%2041%20%5B1949%5D%20-%20ocr.pdf

 

Kodex kanonického práva: „Kán. 1374 - Kdo se stane členem sdružení, které brojí proti církvi, bude potrestán spravedlivým trestem; kdo takové sdružení podporuje nebo řídí, bude potrestán interdiktem."

 

Zobrazeno 2558×

Komentáře

Marie-B

NEVOLTE LEVICI !!!!!<br />
<br />
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=o--aIAkcjLs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=o--aIAkcjLs</a>

MiroslavKratochvíl

Do článku jsem přidal ještě jednu citaci z DV:<br />
"Jako důsledek respektu ochrany, jež má být zaručena dosud nenarozenému dítěti již od chvíle jeho početí, by měl zákon stanovit příslušné trestní opatření pro každé vědomé porušení jeho práv. Zákon nemá trpět, naopak má VÝSLOVNĚ ZAKÁZAT, aby se s lidskými bytostmi, třeba jen v zárodečném stavu, jednalo jako s pokusnými předměty, aby byly mrzačeny či přímo zničeny pod záminkou, že jsou nadpočetné nebo neschopné normálního vývoje."

Zobrazit 17 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio