Pro Leukkippe ;-)

7. 9. 2010 20:35
Rubrika: Ostatní

Uživateli johan (Jiří J. Stodola) byl podle http://tym.signaly.cz/0910/porusovani-pravidel-signaly-cz zrušen účet v listopadu 2009. Podle vyjádření RT pro opakované porušování Pravidel.

V prosinci 2009 vešla v platnost pravidla http://www.signaly.cz/ostatniPravidla.php, která uživatelům umožňují se zaregistrovat. Uživatel Tomáš J. J. Stodola si tedy v souladu s Pravidly v srpnu 2010 založil účet jjohan. Zároveň v článku III. Odstavec 3. Pravidla říkají, kdy má provozovatel právo zrušit účet uživatele:


3. Provozovatel má právo zrušit účet uživatele bez náhrady:
a) pokud se uživatel do systému nepřihlásí po dobu 6 měsíců;
b) pokud uživatel opakovaně porušuje tato Pravidla;
c) pokud je založen v rozporu s těmito Pravidly;
d) ve výjimečných případech na základě rozhodnutí Realizačního týmu.



Podle http://tym.signaly.cz/0910/porusovani-pravidel-signaly-cz byl učet jjohan smazán v září 2010 (na zmíněném blogu je zveřejněn rok 2011, předpokládám, že se jedná o překlep), za to, že mu byl účet smazán v minulosti.

Ptám se: Je to v souladu s pravidly? Domnívám se, že není.


a) od registrace v srpnu 2010 do září 2010 zcela jistě neuběhlo 6 měsíců, aby měl uživatel vůbec možnost se nepřihlásit a být smazán podle III. 3. a. (Teď mě napadá, zda ono datum září 2011, nebylo zveřejněno s ohledem na tento bod pravidel :-))


b) vzhledem k tomu, že uživatel nebyl při prvním zjištění porušení TĚCHTO Pravidel http://www.signaly.cz/ostatniPravidla.php (tj. pravidel, která vešla v platnost v prosinci 2009) napomenut a vyzván, aby jej napravil (tak se má jednat při vymáhání Pravidel (viz Pravidla V. 2.))., nemohl je porušovat ani opakovaně, čili nemohl býti smazán za opakované porušování oněch Pravidel.


c) účet uživatele byl založen zcela v souladu s TĚMITO Pravidly http://www.signaly.cz/ostatniPravidla.php, tedy ani podle III. 3. c. nemohl býti smazán.


d) pokud by se mělo jednat o výjimečný případ a Realizační tým takto ROZHODL, musí se mít na paměti, že každé rozhodnutí RT musí být předloženo Správní radě, jak je patrno ze stanov signály.cz, o. s. http://projekt.signaly.cz/verejne/formality/stanovy-final.pdf (C: 1. d)), žádné takové předložení však nebylo uskutečněno.


Navíc, pokud podle staršího vyjádření RT, je „nutno striktně rozlišovat dokumenty a vyjádření psané papežem Benediktem XVI. a tehdejším prefektem kongregace pro nauku víry Josephem Ratzingrem“, mělo by se stejně striktně rozlišovat porušování pravidel uživatelem Jiřím J. Stodolou, laikem, a uživatelem Tomášem J. J. Stodolou, členem III. Řádu sv. Dominika.

Jestliže tedy RT takovýmto způsobem jedná, takovýmto způsobem vymáhá dodržování pravidel, nelze toto jednání nazvat jinak než „činnost, která poškozuje, či může poškozovat, dobré jméno projektu signály.cz“, což je podle Pravidel II. 10. l. zapovězeno.


Domnívám se, že doposud praktikované „vyloučení na doživotí“ (především uživatelů, kteří svými schopnostmi, nadáním a intelektem značně převyšovali ostatní, tak, že byli v diskuzích značným přínosem), odporuje i stanovám (článek II. odstavec 3. písmeno a) odrážky I. a III.: Posláním sdružení je: sdružovat příznivce webu, zvyšovat jejich aktivní zájem o web a přispívat k poslání webu, čímž se rozumí: vytvářet OTEVŘENÉ prostředí pro snadnou komunikaci…, pomáhat ROZVÍJET SCHOPNOSTI VYJADŘOVÁNÍ a zaujetí stanoviska ke společenským otázkám).

Jak z toho ven?
RT by si měl uvědomit, že změnou pravidel byla automaticky udělena amnestie všem uživatelům, jimž byl smazán účet. Není tedy možné je stíhat za to, že si po změně pravidel založí účet nový. Po tom, co si to uvědomí, by bylo vhodné Pravidla upravit tak, aby umožňovala všem smazaným uživatelům si založit nový účet po uplynutí vhodně stanovené lhůty, např. 6 měsíců.

Zobrazeno 5583×

Komentáře

Daniel Zouhar

Pavliczech očividně opět předvádí to, co je mu blízké - psaní negativních holých vět. Nyní však již zcela mimo kontext diskuze. "Jestli jsi se tedy již vyzvracel, tak jdi prosím o dům (blog) dál."

Daniel Zouhar

Mííra: Vidím, že už ty zápisy z porady připomínají poslední dobou reportáž, která hraničí s fejetonem.

Zobrazit 45 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio